Basın Odası
Kalem Vakfı Yayınları

Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi:

KALEM Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi (KUEİBD), KALEM International Journal of Educational and Human Sciences (ISSN:2146-5606) uluslararası düzeyde yayın yapan ve kâr amacı gütmeyen bilimsel ve akademik bir dergidir. KUEİBD, Aralık ve Haziran aylarında olmak üzere, yılda iki kez, çevrim içi (çevrimiçi) ve basılı olarak yayınlanır.

KUEİBD'in ilgi alanı eğitim ve insan bilimleridir. Her bireyin özgün bir varlık olduğu gerçeğinden hareketle, insanın geliştirilmesi, onun bir bütün olarak, etraflı biçimde (sosyal, psikolojik, felsefi, antropolojik vb.) ele alıp incelenmesini gerektirmektedir. Bu bağlamda yer alan bilimsel çalışmalar derginin ilgi alanı içinde kabul edilmektedir.

Kalemin Gücü Dergisi:

Kalemin Gücü Dergisi, genel yayın yönetmenliğini Kalem Vakfı Okulları Eğitim Danışmanı Doç. Dr. Osman SEZGİN’in yaptığı; alanında uzman akademisyenler, yazarlar, şairler ve Kalem Vakfı Okulları öğretmenlerinin katkılarıyla hazırlanarak, yılda bir kez yayınlanan; eğitim, kültür, tarih ve sanat konularında birçok makale, deneme, şiir, röportaj ve dosyayı içeren yayındır.

İnsanî Erdemler Dergileri:

İnsanî Erdemler Dergileri, Kalem Vakfı Okulları’nın kuruluşundan (2000 yılı) bu yana uyguladığı İnsanî Erdemler Eğitim Programı kapsamında belirlenen insanî erdemler konuları (sevgi, saygı, edep, doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık, paylaşma, yardımseverlik, sorumluluk, temizlik vb.) ile ilgili; velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin yazdığı ya da güvenilir kaynaklardan derleyerek hazırladıkları, yazı, hikâye, masal, şiir ve kompozisyonların bir araya getirilmesi ile oluşturulan yayındır.

İnsanî Erdemler Dergilerinin hazırlanmasının en önemli amacı; işlenen insanî erdemler konularının her sınıf seviyesine göre; öğrenci, veli ve öğretmen tarafından detaylı bir şekilde araştırılarak öğrenilmesi ve bu sayede herkes tarafından içselleştirilerek, hayatta uygulanmasını sağlamaktır.