• Kalemli Olmak İçin Tıklayın
  • 2️⃣3️⃣ senedir özel öğrencilerimiz arkadaşları ile okul ortamında bütünleştikleri gibi sahne ortamında da bütünleşiyorlar.
  • “KALEM ÖZEL EĞİTİM MODELİ”nin meyvelerini toplamak için sizleri KALEM’İN RENKLERİ programımıza davet ediyoruz ❤️
  • Kalem Vakfı Anadolu Lisesi’nde “Bilim Şenliği”nin ardından KÜLTÜR ŞENLİĞİ yapıldı.
  • Kurucumuz ve Eğitim Danışmanımız Osman Sezgin Hocamızın anlatımıyla 23. Dönem Ana-Baba Okulu Semineri
  • Kurucumuz ve Eğitim Danışmanımız Osman Sezgin Hocamız “gelecek planlaması, duygu kontrolü ve motivasyon” üzerine bol istifadeli bir sohbet gerçekleştirdi ❤️❤️
  • Öğrencilerimiz Kübra Muğul ve Abdurrahman Balcı'yı tebrik ediyoruz 👏🏼❤️
  • Okulumuz PDR zümresi tarafından organize edilen Hayat Planı Danışmanlığı kapsamında GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’ni yakından tanıdık🖋️
  • Yazar, Öğretmen Reşat Gürel öğrencilerimizle “Gelenekli Çocuk Oyunları ve Oyun Atölyesi” programının ardından kitaplarını Kalem’li okurlar için imzaladı.
  • Her sabah olduğu gibi yavrularımız ve öğretmenlerimizle birlikte hilal şeklini alarak 2022-23 eğitim-öğretim döneminin ilk bâd-ı sabâ törenini gerçekleştirdik ☀️😊
  • Yaz Döneminde de Kalem Vakfı Ortaokulu ve Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerimiz sınavlara hazırlık kursalarına ve birebir danışmanlık almaya devam ediyor.

KİLOMETRE TAŞLARIMIZ

Bir insanın işinin kalitesi, o insanın hem aklının kalitesini, hem de namus anlayışını gösterir.

– Osman Sezgin

En çağdaş, en medenî insan; niteliksel ve niceliksel olarak, en hakîkî manada zaman bilincine ermiş kimsedir.

– Osman Sezgin

En "isabetsiz" karar, "kararsızlıktan" iyidir.

– Osman Sezgin

Daha iyi, "iyinin" düşmanıdır. "İyiyi" yapmadan, "daha iyi" yapılamaz.

– Osman Sezgin

Bir insanın, 24 saati nasıl geçerse ortalama 24 senesi de öyle geçer.

– Osman Sezgin

Mazeretler, "başarısızlığın kibarca ifadesinden" başka bir şey değildir.

– Osman Sezgin

Cesaret, yerinde ve zamanında "risk almayı" ve zor zamanlarda "ayakta kalmayı" başarabilmektir.

– Osman Sezgin

Takip ve kontrol, "başarı" için esastır.

– Osman Sezgin

"Anne-babasını" eğitemediğiniz bir ailenin, "çocuğunu" da eğitemezsiniz.

Her gelecek, yakındır.

– Osman Sezgin

En küçük "başarı", en meşru "mazeretten" üstündür.

– Osman Sezgin

Baktığını gören, söylediğini düşünen, söyleneni anlayan "insan yetiştirmek", bizim için esastır.

– Osman Sezgin

"Eğitimde" tasarruf olmaz, "eğitilerek" tasarruf olur.

– Osman Sezgin

Kalem' de "mazeret" değil, "maharet" üretilir.

– Osman Sezgin

Eğitimin "külfetinden" kaçınan, cehaletin "zilletine" mahkûm olur.

– Osman Sezgin

Tenkide "tahammül" etmeyen, "terakki" edemez.

– Osman Sezgin

Lüks ve israfa "hayır", kalite ve estetiğe "evet".

FOTOĞRAF GALERİSİ

GÜNÜN YEMEĞİ

SABAH BESLENMESİ
ÖĞLE YEMEĞİ